Ztracená vejce s omáčkou z avokáda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Avokádo
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 10 ks Olivy nakládané
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1181 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 7423 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 556.4 mg
  • Draslík 1080.8 mg
  • Vláknina 39337.4 mg
  • Vitamín A 39337.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 18.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty.

  • 2

    Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku.

  • 3

    Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou.

Komentáře k receptu