Jablka v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 15 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 128.5 mg
- Vláknina 5892.4 mg
- Vitamín A 5892.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na tenčí plát a nakrájíme na 10-20 čtverců - podle velikosti jablek.
-
2
Na čtverce položíme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená celá jablka, posypeme je moučkovým cukrem se skořicí a do otvorů po jádřincích vsypeme zbylý cukr se skořicí a omyté a spařené rozinky.
-
3
Na rozích těsto potřeme rozmíchaným vejcem, těsto přeložíme přes jablka, zabalíme a opět potřeme rozmíchaným vejcem.
-
4
Jablka upečeme v horké troubě dozlatova - nejprve prudčeji zapečeme a dopékáme volněji.
-
5
Nakonec pečená, ještě teplá jablka posypeme moučkovým cukrem.
-
6
Ihned podáváme.