Velikonoční podkrkonošská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Králičí maso
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1784 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 721 mg
  • Bílkoviny 217 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 1010.2 mg
  • Draslík 3485.5 mg
  • Vláknina 4022.6 mg
  • Vitamín A 4022.6 mg
  • Vitamín B6 5.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 143.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůzlečí kořínek nebo králičí vnitřnosti a hlavu, osolíme, vložíme do vody, přidáme cibuli, koření a vaříme doměkka.

  • 2

    Vyndáme, nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru.

  • 3

    Do vývaru zavaříme mouku rozmíchanou ve vodě.

  • 4

    Necháme povařit, okyselíme, přilijeme mléko se žloutkem a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu