Rychlá pažitková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 182.3 mg
  • Vláknina 2150 mg
  • Vitamín A 2150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme je v osolené vodě.

  • 2

    Když brambory změknou, slijeme odvar do jiné nádoby, rozmačkáme je nebo prolisujeme, aby zahustily polévku. Přilijeme odvar, polévku znovu zahřejeme k varu a ihned odstavíme.

  • 3

    Nakonec přidáme máslo, mléko s rozkvedlaným žloutkem a nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu