Ragú z kapra

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 50 g Slanina vepřová
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1756 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 140.5 mg
  • Draslík 915.6 mg
  • Vláknina 5694.5 mg
  • Vitamín A 5694.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na slanině zpěníme cibuli, přilijeme vývar a přidáme sůl, hořčici, papriku, cukr a mouku. Ochutíme citronovou šťávou (nebo octem).

  • 2

    Kapra nakrájeného na kousky vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno a za občasného míchání vše povaříme. Nakonec přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku.

Komentáře k receptu