Lilková musaka s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 70 g Tuk
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Lilek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 235.5 mg
  • Draslík 1200.9 mg
  • Vláknina 19847.2 mg
  • Vitamín A 19847.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na plátky a vložíme je na 1 hodinu do osolené vody. Potom je smažíme na tuku dočervena.

  • 2

    Mleté maso podusíme na zpěněné, jemně nakrájené cibuli s trochou vody. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a a rozmačkaná rajčata.

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvu lilků a vrstvu masa, navrch dáme lilky. Pečeme dozlatova, zalijeme mlékem s vejci a dopečeme.

Komentáře k receptu