Pikantní kapr
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 150 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 46 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 521.1 mg
- Vláknina 452.6 mg
- Vitamín A 452.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyjeme, osušíme a citronem zakápneme každou porci kapra. Potřeme česnekem.
-
2
Smícháme v míse hladkou mouku s pepřem, paprikou, chilli kořením a ve směsi kapra obalíme.
-
3
Na rozpáleném tuku kapra osmahneme z obou stran.