Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 106 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Telecí kýta
  • 150 g Šunka uzená
  • 120 g Sýr Čedar
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2740 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 601.4 mg
  • Vláknina 10361 mg
  • Vitamín A 10361 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo.

  • 2

    V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut.

  • 3

    Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu