Telecí rolky se šunkou, sýrem a okurkou
Suroviny
- 800 g Telecí kýta
- 150 g Šunka uzená
- 120 g Sýr Čedar
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 3 ks Okurky nakládané
- 5 dl Hovězí vývar základní
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1.5 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2740 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 601.4 mg
- Vláknina 10361 mg
- Vitamín A 10361 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu odblaníme, omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme 6 tenkých plátků silné asi 1,5 cm. Maso zlehka naklepeme, posypeme solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Sterilované sladkokyselé okurky (asi 8 cm dlouhé) rozkrojíme podélně na poloviny. Plátky masa potřeme hořčicí, na každý položíme plátek šunky, plátek tvrdého sýru a doprostřed polovinu okurky. Maso těsně zavineme do závitků, převážeme je nití tak, aby i z bočních okrajů nic nevypadlo.
-
2
V hrnci si rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka opečeme závitky z každé strany dozlatova. Zalijeme je hovězím vývarem, zakryjeme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě asi 60-80 minut.
-
3
Hotové závitky vyjmeme, odstraníme z nich opatrně nitě a odložíme do teplé mísy. Do zbylého výpeku přilijeme smetanu a pomalu, za stálého míchání povaříme 1 minutu. Závitky na talířích přelijeme smetanovou šťávou a hned servírujeme.