Krabí maso se zeleninou a sýrem
Suroviny
- 400 g Krabí maso mražené
- 100 g Cibule
- 200 g Paprika červená
- 100 g Žampiony čerstvé
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 70 g Máslo čerstvé
- 8 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1306 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 246.7 mg
- Vláknina 4028.8 mg
- Vitamín A 4028.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krabí maso rozmrazíme, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, česnek prolisujeme, žampiony rozkrájíme na čtvrtky, sýr nastrouháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme krabí maso, papriky, žampiony, česnek a orestujeme. Poté osolíme, opepříme, zakápneme worcesterem, ochutíme špetkou chilli, krátce podusíme a odstavíme.
-
3
V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku, naředíme mlékem, přidáme polovinu sýra a povaříme, až omáčka zhoustne. Zeleninu s masem rozdělíme do malých zapékacích misek, uhladíme, povrch polijeme omáčkou z pánve, posypeme zbytkem sýra a 10 minut zapékáme v silně vyhřáté troubě.