Polévka ze štiky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Žemle tuková
  • 100 g Tuk
  • 20 g Polévkové koření
  • 20 g Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 0.5 kg Štika obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 153.6 mg
  • Vláknina 4899.5 mg
  • Vitamín A 4899.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené maso z hlavy a ostatních částí nakrájíme.

  • 2

    V rybím vývaru uvaříme nakrájenou zeleninu.

  • 3

    Hotovou jíšku zalijeme vývarem z ryb, povaříme s kořením a přilijeme mléko.

  • 4

    Rozmixujeme, přidáme do polévky rybí maso a dochutíme.

Komentáře k receptu