Telecí ledvinky s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ledviny
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 25 g Kapary
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 561 mg
  • Draslík 469.8 mg
  • Vláknina 710 mg
  • Vitamín A 710 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky ledvinek, posypeme trochou mouky a osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme kapary, posekanou petrželku, pepř a podusíme asi 5 minut.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu