Studené řezy z makrely v remuládě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Majonéza
  • 800 g Makrela obecná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 270.8 mg
  • Vláknina 1447 mg
  • Vitamín A 1447 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely uvaříme ve slané vodě s octem a necháme vychladnout ve vývaru.

  • 2

    Mezitím připravíme remuládovou omáčku: najemno nasekáme okurky, kerblík, estragon, smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou.

  • 3

    Studené ryby scedíme, vyjmeme z nich kosti a rozebereme je na filety.

  • 4

    Podáváme přelité remuládovou omáčkou.

Komentáře k receptu