Krémová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 319.6 mg
  • Draslík 179.9 mg
  • Vláknina 1186.8 mg
  • Vitamín A 1186.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli i jarní cibulku, poté přilijeme mléko a necháme 10 minut povařit. Rozmícháme v hrnečku mouku s vodou a zahustíme polévku.

  • 2

    Poté přidáme do polévky ocet, sůl a pepř.

  • 3

    Před koncem vmícháme do polévky zakysanou smetanu, rozklepneme vejce a vaříme 5 minut.

Komentáře k receptu