Francouzské máslo na zahuštění omáček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si utřeme 200 g másla, přidáme k němu hladkou mouku a důkladně směs prohněteme dohladka. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky.

  • 2

    Podle potřeby si z takto upraveného másla odkrojíme potřebné množství, které vmícháváme do vypečené šťávy. Tímto způsobem si připravíme dokonale sametovou omáčkou (např. k pečenému masu).

  • 3

    Připravený polotovar z másla se nazývá "francouzské máslo".

Komentáře k receptu