Zeleninový červený salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 300 g Zelí hlávkové červené
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 354.9 mg
  • Vláknina 6341.8 mg
  • Vitamín A 6341.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na tenké pásky, které vložíme do misky. Pokapeme olejem, polijeme pomerančovou šťávou, dochutíme solí, pepřem, půlkou drobně nasekané chilli papričky, vše dohromady důkladně promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici.

  • 2

    Zelí nakrájíme nebo nakrouháme, povaříme v hrnci se špetkou soli v octové vodě 3 - 4 minuty. Zelí scedíme, necháme okapat a vychladnout. Nakonec je smícháme s vychladlou cibulí, dochutíme cukrem, posypeme nasekanou petrželovou natí a promícháme.

  • 3

    Vychlazený salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo salátových miskách.

Komentáře k receptu