Rigatoni s drůbežími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Játra drůbeží
  • 50 g Bazalka
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 400.2 mg
  • Vláknina 3200 mg
  • Vitamín A 3200 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek s paprikou opláchneme a osušíme. Pórky podélně rozkrojíme, nakrájíme na tenké proužky, papriku rozkrojíme, očistíme od bílé dužiny a semínek, znova opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody, uvaříme rigatoni na skus podle návodu na obalu, slijeme přes síto a dáme okapat.

  • 3

    Mezitím opláchneme drůbeží játra, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce játra opečeme. Osolíme, opepříme, vyndáme na talíř a dáme na teplé místo.

  • 4

    Nakrájený pórek a papriku podusíme na olivovém oleji za stálého míchání 3 - 4 minuty.

  • 5

    Smícháme dohromady játra, zeleninu, těstoviny, lehce protřeseme, rozdělíme na předehřáté talíře a ozdobíme nasekanou bazalkou.

Komentáře k receptu