Rigatoni s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 400.2 mg
- Vláknina 3200 mg
- Vitamín A 3200 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek s paprikou opláchneme a osušíme. Pórky podélně rozkrojíme, nakrájíme na tenké proužky, papriku rozkrojíme, očistíme od bílé dužiny a semínek, znova opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody, uvaříme rigatoni na skus podle návodu na obalu, slijeme přes síto a dáme okapat.
-
3
Mezitím opláchneme drůbeží játra, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce játra opečeme. Osolíme, opepříme, vyndáme na talíř a dáme na teplé místo.
-
4
Nakrájený pórek a papriku podusíme na olivovém oleji za stálého míchání 3 - 4 minuty.
-
5
Smícháme dohromady játra, zeleninu, těstoviny, lehce protřeseme, rozdělíme na předehřáté talíře a ozdobíme nasekanou bazalkou.