Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 4 ks Čekanka
  • 4 ks Pomeranč červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 763 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 178.5 mg
  • Vláknina 4775 mg
  • Vitamín A 4775 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku očistíme, několik svrchních lístků odstraníme a seřízneme tvrdý konec. Podélně rozpůlíme a krátce podusíme ve víně. Přilijeme smetanu a přidáme část rozmačkané gorgonzoly. Nakonec přisypeme překrojené vlašské ořechy.

  • 2

    Pomeranče omyjeme, oloupeme, odstraníme vnitřní bílou slupku a dužinu pokrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve větší pánvi přepustíme máslo, sraženinu odstraníme a přisypeme cukr. Pomerančová kolečka krátce prohřejeme. Zbylý sýr nasekáme na menší hrudky.

  • 3

    Doprostřed servírovacíh talířů rozdělíme pomeranč, kolečka vyskládáme do tvaru větrníku. Dokola naskládáme čekanku. Vršek i okolí posypeme gorgonzolou a vše přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu