Křenová zálivka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 118.5 mg
  • Vláknina 2523.8 mg
  • Vitamín A 2523.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen očistíme, spolu s jablkem oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný křen i jablko vložíme do vhodné nádoby, přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, promícháme, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem.

  • 2

    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka a opatrně vmícháme připravenou směs.

  • 3

    Hotovou omáčku necháme v lednici dobře vychladit a rozležet.

Komentáře k receptu