Česnekový báč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 710.5 mg
  • Vláknina 9251.8 mg
  • Vitamín A 9251.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, po chvilce z brambor scedíme přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku.

  • 2

    Očištěnou a nastrouhanou cibuli osmažíme v pánvi na másle dorůžova, přidáme ji k bramborům a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Pečící plech vytřeme sádlem, bramborové těsto rozetřeme po plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova přibližně 35-40 minut. Báč nakrájíme na čtverce a hned horký podáváme.

Komentáře k receptu