Dýňová polévka s kaštany a muškátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Muškátový oříšek
  • 300 g Dýně
  • 100 g Kaštany jedlé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 18.5 mg
  • Draslík 542.9 mg
  • Vláknina 3797.5 mg
  • Vitamín A 3797.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozkrojíme, vyškrábneme semínka, vyřízneme dužinu a nakrájíme nahrubo. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky, spolu s dýní nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Kaštany vložíme do vyhřáté trouby na 10 minut, vyjmeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Brambory s dýní scedíme, rozmixujeme, vložíme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme máslo, mletý muškát, podle chuti sůl, pepř, provaříme a odstavíme. Do polévkových talířů rozdělíme kaštany, zalijeme polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu