Srnčí maso na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mrkev kořen
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 400 g Houby čerstvé
  • 70 g Petržel kořen
  • 850 g Srnčí plec
  • 350 ml Víno červené
  • 650 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 1154 mg
  • Vláknina 9170.7 mg
  • Vitamín A 9170.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěné houby nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na tuku osmažíme dozlatova zeleninu, přidáme koření, bylinky a cibuli. Zarestujeme a vmícháme maso. Směs osolíme, opepříme a osmažíme a za stálého míchání smažíme, až maso zezlátne a vydusí se šťáva z masa. Poté přilijeme víno a vaříme, až se vývar vyvaří. K masu vlijeme ocet, vývar, přidáme citronovou kůru a na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 70 minut. Udušené maso vyjmeme z omáčky a držíme na teple.

  • 3

    V mezičase v kastrolu na másle dusíme houby, přilijeme scezenou omáčku, přidáme maso a prohřejeme.

Komentáře k receptu