Kynuté placky s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Zelí kysané
  • 30 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 251.6 mg
  • Draslík 396.9 mg
  • Vláknina 10766.2 mg
  • Vitamín A 10766.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnečku v 1 dl vlažného mléka s 1 lžičkou cukru a 30 g kvasnic necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vykynutý kvásek, sůl podle chuti, pepř, 1,5 dl mléka, vejce, cukr, nadrobno pokrájené kysané zelí a směs dobře promícháme. Těsto by mělo být tuhé. Dáme ho na pomoučený vál, rozkrájíme ho na malé bochánky. Z každého vyválíme malou placku silnou asi 5 mm.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej a na něm smažíme placky z každé strany dozlatova.

Komentáře k receptu