Salát ze srnčího masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Srnčí maso
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 100 g Mandle
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 643.1 mg
  • Vláknina 10058.2 mg
  • Vitamín A 10058.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso rozložíme na pekáč vystlaný plátky másla, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a kolečky cibule. Obložíme pár bobkovými listy a pečeme zakryté ve středně vyhřáté troubě doměkka. Zatím na oleji osmahneme nakrájené žampiony, podlijeme vínem a krátce podusíme, jen co se víno odpaří. Upečené maso necháme vychladnout a zatím nasekáme mandle, dobře umytou pomerančovou kůru nakrájíme na slabé proužky. Do mísy vložíme kousky pomeranče dokonale zbavené bílého oplodí a případných pecek, žampiony a na nudličky nakrájené srnčí maso. Promícháme, dosolíme a jednotlivé porce ozdobíme nasekanými mandlemi a proužky pomerančové kůry.

Komentáře k receptu