Restovaná zelenina s novými brambory

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory rané
  • 250 g Cuketa
  • 50 g Hrášek
  • 80 g Chřest bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 80 g Ředkvička
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Olivy černé
  • 60 g Šalotka
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Cibulka jarní
  • 30 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 20 g Ančovičky konzervované
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 716.6 mg
  • Vláknina 10888.8 mg
  • Vitamín A 10888.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu očistíme, nové brambory očistíme kartáčkem. Bazalku drobně nasekáme, sušená rajčata nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Všechnu zeleninu uvaříme na zkus, scedíme a přelijeme studenou vodou. Zeleninu poté nakrájíme, kromě žampiónů, ředkviček, cukety, šalotky a jarní cibulky.

  • 3

    Česnek, ančovičky, olivový olej, olivy, polovinu dávky bazalky a špetku pepře rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme sušená rajčata a necháme vychladit.

  • 4

    Na oleji asi pět minut dusíme žampiony s ředkvičkami, poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Do pánve vložíme jarní cibulku, pokrájenou cuketu a šalotku a tři minuty restujeme. Orestovanou zeleninu vyjmeme a necháme okapat. Do pánve vlijeme zeleninový vývar, pastu a máslo. Směs na mírném plameni zredukujeme na polovinu. Do směsi vmícháme všechnu zeleninu a necháme prohřát.

  • 5

    Zeleninu servírujeme posypanou zbylou bazalkou.

Komentáře k receptu