Pirohy se smaženými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 500 g Listové těsto
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín drcený
  • 100 g Cibulka jarní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 77.6 mg
  • Draslík 291 mg
  • Vláknina 6450 mg
  • Vitamín A 6450 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce na mírném ohni. Vaříme asi 5 minut od chvíle, kdy voda začala vřít, scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Zatím na velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme jarní cibulku doměkka. Přidáme nasekaný česnek, krátce orestujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na nudličky, vmícháme do cibulky a opékáme, dokud nezačnou zlátnout. Průběžně mícháme, osolíme, okmínujeme, opepříme.

  • 3

    Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce. Na střed každého čtverce rozložíme opečené brambory, těsto přeložíme a důkladně stiskneme okraje. Plech vyložíme pečícím papírem a pirohy s dostatečným odstupem na něj rozložíme. Potřeme ušlehaným vejcem a posypeme sýrem, který plochou dlaně vtiskneme do těsta.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut dozlatova. Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu