Polévka z chřestu a hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Brambory
  • 800 g Chřest bílý
  • 100 g Hrachové lusky
  • 8 g Kerblík
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 10 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 917.9 mg
  • Vláknina 11066.8 mg
  • Vitamín A 11066.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Hrachové lusky omyjeme. Chřest zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na menší kusy. Kerblík omyjeme a nasekáme na drobné kousky,

  • 2

    Olej rozpálíme přidáme šalotku, krátce osmažíme. Poté přidáme brambory a chřest, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Vaříme 15 minut. Přisypeme lusky a necháme prohřát. Polévku osolíme a opepříme, servírujeme posypanou sekaným kerblíkem.

Komentáře k receptu