Polévka z chřestu a hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 7 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 917.9 mg
- Vláknina 11066.8 mg
- Vitamín A 11066.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky. Hrachové lusky omyjeme. Chřest zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na menší kusy. Kerblík omyjeme a nasekáme na drobné kousky,
-
2
Olej rozpálíme přidáme šalotku, krátce osmažíme. Poté přidáme brambory a chřest, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Vaříme 15 minut. Přisypeme lusky a necháme prohřát. Polévku osolíme a opepříme, servírujeme posypanou sekaným kerblíkem.