Obalovaná čekanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Strouhanka
  • 300 g Čekanka
  • 400 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 999 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 210.6 mg
  • Vláknina 5762.3 mg
  • Vitamín A 5762.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 9.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku omyjeme, odstraníme zevní listy a puky rozpůlíme. Vejce rozšleháme v hlubokém talíři.

  • 2

    Poloviny čekanky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

  • 3

    Obalenou čekanku osmažíme do zezlátnutí v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu