Pohankové nudle s kapustou a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 19 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 114.8 mg
- Vláknina 4476.5 mg
- Vitamín A 4476.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohankové nudle uvaříme doměkka v hrnci s osolenou vodou podle návodu na balíčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Udržujeme teplé. Kapusty překrojíme napůl, brokolici rozdělíme na malé růžičky.
-
2
Do pánve vlijeme sezamový olej, zahřejeme ho, přidáme brokolici a kapusty. Zeleninu za občasného míchání orestujeme. Přisypeme sójové klíčky a omáčku, mícháme a zahříváme, aby směs zhoustla. Pánev stáhneme ze sporáku, vmícháme teplé nudle, podle chuti pepř, sůl, přimícháme mandle. Všechny suroviny dobře promícháme.
-
3
Připravené jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.