Srnčí sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hořčice
  • 250 g Chléb celozrnný žitný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Okurky nakládané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Houby čerstvé
  • 200 g Strouhanka
  • 20 g Pažitka
  • 750 g Srnčí maso
  • 150 ml Víno červené
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1890 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 222.1 mg
  • Draslík 703.8 mg
  • Vláknina 8831.7 mg
  • Vitamín A 8831.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.

  • 2

    Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.

  • 3

    Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.

Komentáře k receptu