Salát s papájou
Suroviny
- 100 g Hroznové víno
- 150 g Sýr Gouda 45%
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Česnek
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Papája zralá
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 239.9 mg
- Vláknina 2508.8 mg
- Vitamín A 2508.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme papáju, rozkrojíme podélně na poloviny, odstraníme semínka. Polovinu papáji oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Omyjeme malá rajčátka, část rozkrájíme na poloviny. Očistíme cibuli s česnekem, cibuli přepůlíme, krájíme ji na tenké půlměsíčky. Česnek posekáme nadrobno. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a papričku pokrájíme nadrobno. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky otrháme. Sýr pokrájíme na kostičky.
-
2
Všechny pokrájené suroviny vložíme do mísy, přidáme olivový olej, podle chuti sůl, cukr, pepř a citrónovou šťávu. Salát zlehka promícháme, necháme 15 minut odležet. Poté servírujeme.