Hovězí maso na kari s pórkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 3 ks Pórek
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 496.3 mg
  • Vláknina 9782 mg
  • Vitamín A 9782 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zalijeme sójovou omáčkou.

  • 2

    Pórek omyjeme a šikmo nakrájíme na dlouhé nudličky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj maso a za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, dokud se neodpaří voda. Přidáme kari koření, cukr a nudličky pórku. Směs stále mícháme, Když pórek začne vadnout, ale je ještě zelený, dochutíme směs Vegetou a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme, necháme velmi krátce provařit a podáváme.

Komentáře k receptu