Králičí hřbet s liščí omáčkou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Strouhanka
- 400 g Lišky čerstvé
- 400 g Králík hřbet
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Olej rostlinný
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 58 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 198.9 mg
- Vláknina 4587.9 mg
- Vitamín A 4587.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut vaříme (tzv. metoda sous-vide) ve vodní lázni po dobu 5 minut při teplotě 70 stupňů.
-
2
Maso vyndáme z obalu, obalíme do strouhanky a smažíme na rozpáleném oleji, dokud není strouhanka křupavá.
-
3
Lišky očistíme od nečistot a polovinu z nich nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a orestujeme tři minuty na másle. Přidáme sůl, pepř, kmín a smetanu. Na mírném ohni vaříme deset minut. Poté obsah pánve dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
-
4
Zbylé lišky orestujeme spolu s mátou a použijeme na dekoraci.
-
5
V míse smícháme vejce, mouku, zbylý olivový olej a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme ravioly a v osolené vodě je vaříme tři minuty.
-
6
Na talíře upravíme králičí hřbet, ravioly, liščí omáčku a podáváme.