Kýta kančí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 100 g Citrony
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Kančí kýta
  • 50 g Olej rostlinný
  • 100 g Petržel kořen
  • 300 g Marmeláda šípková
  • 200 ml Víno červené
  • 50 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 342.6 mg
  • Vláknina 12651.8 mg
  • Vitamín A 12651.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme a opláchneme kančí kýtu. Osolíme ji a po obou stranách na oleji opečeme. Na kostky nakrájíme očištěnou mrkev, celer, petržel, cibuli a osmahneme na oleji. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, víno a necháme dusit.

  • 2

    Přidáme nakrájený citron na plátky, polovinu šípkové zavařeniny a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Kýtu poté vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a máslem, přidáme zbylou šípkovou zavařeninu, cukr a omáčku provaříme za stálého míchání. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec omáčku přecedíme přes cedník.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu