Kolínko na česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Víno červené
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 500 ml Vývar jehněčí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Jehněčí koleno
  • 7 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 443.9 mg
  • Vláknina 6710 mg
  • Vitamín A 6710 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme v kastrolu, vložíme osolené a opepřené kolínko, opečeme ze všech stran do hněda. Vyndáme a slijeme všechnem tuk. Přidáme trochu oleje a nakrájenou mrkev, cibuli, celer, česnek, vše osmahneme do zlatova. Zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, vložíme kolínka a zalijeme jehněčí šťávou.

  • 2

    Dusíme 4 hodiny, poté maso vyndáme a udržujeme teplé. Omáčku zbavíme tuku a přecedíme ji. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Česnekové stroužky uvaříme zvolna v olivovém oleji, vznikne konfitovaný česnek.

  • 4

    Poté podáváme kolínka s konfitovaným česnekem.

Komentáře k receptu