Mořské ryby se šunkou a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořská štika - filety
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Šunka parmská
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 691.2 mg
  • Vláknina 3070.8 mg
  • Vitamín A 3070.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme pokrájené papriky a česnek, přilijeme 2 lžíce vody, podle chuti tymián, pepř a sůl, za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut, dokud papriky nejsou měkké.

  • 3

    Rybí maso nakrájíme na plátky, ty podle chuti osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku parmské šunky, upevníme párátkem. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, porce masa smažíme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou propečené a nemají zlatavou barvu. Pakje zakryjeme a dáme stranou.

  • 4

    Do pánve s již měkkou paprikou přidáme balsamicový ocet a 5 minut prohříváme. Z masových kousků odstraníme párátka a nakrájíme je na silnější plátky. Podáváme s dušenou paprikou.

Komentáře k receptu