Brambory s žampiony a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Artyčoky
  • 10 g Ořechy vlašské
  • 400 g Žampiony - sterilované
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1593.5 mg
  • Vláknina 28826.8 mg
  • Vitamín A 28826.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta dáme do salátové mísy.

  • 2

    Připravíme si dresink - smícháme ocet, citronovou šťávu, nasekanou petržel a kopr, vše podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Konzervované artyčoky a žampiony necháme okapat na sítu a jemně smícháme s bramborami. Vše přelijeme dresinkem a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu