Kuřecí gado

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 250 g Rýže dušená
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Arašídy
  • 110 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 542.5 mg
  • Vláknina 4598.8 mg
  • Vitamín A 4598.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy a přelijeme marinádou z olivového oleje, limetkové šťávy, medu a utřeného česneku tak, aby maso bylo ponořeno. V osolené vodě uvaříme rýži (cca 15 minut), necháme ji okapat, přimícháme sterilované nakrájené fazolové lusky a polovinou opražených arašídů.

  • 2

    Rozpálíme gril, vložíme plech s nakrájenými řízky a grilujeme z každé strany 2 minuty, přitom je průběžně potíráme marinádou.

  • 3

    Na nahřáté talíře nasypeme kopečky rýže, položíme 2 kousky kuřecích plátků, přelijeme zbylou marinádou a posypeme zbylými opraženými arašídy.

Komentáře k receptu