Kořeněná jehněčí žebra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 325 g Strouhanka
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 600 g Jehněčí žebírka
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 946 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 610.3 mg
  • Vláknina 5839 mg
  • Vitamín A 5839 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme strouhanku z bílého pečiva, do nastrouhaného pečiva přimícháme grilovací koření, nadrobno nakrájená sušená rajčata, čerstvou mátu, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a pepř.

  • 2

    Z žebírek odstraníme tuk, rozpůlíme je a položíme do trouby na rošt s pečicím papírem. Strouhankou s kořením posypeme na maso, vtlačíme ji do masa, postříkáme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 20-25 minut, záleží především na tom, jak chceme mít maso propečené. Utvoří-li se na žebírkách hnědavá kůrka, zakryjeme je alobalem a necháme 15 minut odležet.

Komentáře k receptu