Zazvorové máslo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 20 g Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kapie
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 61.3 mg
  • Vláknina 1038.5 mg
  • Vitamín A 1038.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme do misky, přidáme zázvor, přilijeme olej, sůl, pepř a šlehačem nebo vařečkou rozšleháme. Máslo nakrájíme na kostky, přidáme do misky, vyšleháme spolu s česnekem, přimícháme na malé kostky nakrájenou kapii, drobně nasekanou petrželovou nať, vyšleháme, podle chuti ještě můžeme přidat sůl, pepř.

  • 2

    Připravené máslo zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do ledničky na 24 hodin ztuhnout.

Komentáře k receptu