Smažené rybí řízečky - Sengson džon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 10 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 154.1 mg
- Draslík 341.2 mg
- Vláknina 354.3 mg
- Vitamín A 354.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a naporcujeme na filety. Kousky filetů osolíme, opepříme a zabalené v utěrce necháme asi 10 minut odpočinout.
-
2
Ochucené filety potom obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci,osmažíme na oleji při střední teplotě dozlatova. Smažené plátky ryby podáváme s octovou sójovou omáčkou teplé.
-
3
Octovou sójovou omáčku získáme tak, že smícháme ocet se sójovou omáčkou a s vodou.