Obalovaný rybí řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 41 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 1.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 904 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 431.5 mg
  • Draslík 1369.6 mg
  • Vláknina 6150 mg
  • Vitamín A 6150 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme rybu, kterou naporcuje. Vzniklé řízky osolíme a odložíme stranou.

  • 2

    Připravíme tři mísy, do jedné nasypeme strouhanku, do druhé mouku a do třetí rozklepneme vejce, která jemně osolíme a rozšleháme.

  • 3

    Připravené řízky obalíme v mouce, následně ve vajíčku, nakonec ve strouhance.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a řízky smažíme z každé strany zhruba 8 minut. Necháme na ubrousku okapat a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu