Obalované kuře pečené v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 620.6 mg
  • Vláknina 286.2 mg
  • Vitamín A 286.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme. V misce smícháme hladkou mouku, bílky, strouhanku, sůl a trochu vody. Maso ve směsi obalíme a položíme na čtverce alobalu potřené olejem. Alobal dobře uzavřeme a balíčky položíme na plech.

  • 2

    Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, potom snížíme příkon tepla a ve středně vyhřáté troubě dopékáme ještě 15-20 minut. Chvíli před dopečením alobal rozevřeme, aby se maso opeklo.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Komentáře k receptu