Obalované kuře pečené v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 49 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 620.6 mg
- Vláknina 286.2 mg
- Vitamín A 286.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme. V misce smícháme hladkou mouku, bílky, strouhanku, sůl a trochu vody. Maso ve směsi obalíme a položíme na čtverce alobalu potřené olejem. Alobal dobře uzavřeme a balíčky položíme na plech.
-
2
Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, potom snížíme příkon tepla a ve středně vyhřáté troubě dopékáme ještě 15-20 minut. Chvíli před dopečením alobal rozevřeme, aby se maso opeklo.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.