Sněhová majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 86 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 39.8 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě s octem a s olejem rozšleháme žloutky. Směs osolíme, opepříme a v horké vodní lázni těsně pod bodem varu šleháme do zhoustnutí.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a žloutkový krém do něj postupně vmícháme.

  • 3

    Msajonézu ihned spotřebujeme. Používáme ji do salátů, k vařeným rybám, drůbeži a zelenině.

Komentáře k receptu