Vepřová plec s houbami, rajčaty a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 600 g Vepřová plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 992.4 mg
  • Vláknina 7179.8 mg
  • Vitamín A 7179.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené maso, osmahneme a zasypeme hladkou moukou. Znovu krátce osmahneme, vmícháme mletou papriku, osolíme a podlijeme horkou vodou. Dusíme do poloměkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Opepříme a dusíme doměkka. Nakonec pokrm okořeníme majoránkou.

  • 3

    Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu