Pikantní krůtí hamburgery
Suroviny
- 450 g Krůtí maso
- 60 g Strouhanka
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Rajčata
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 472.1 mg
- Vláknina 3082.8 mg
- Vitamín A 3082.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté krůtí maso umeleme a v míse promícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, petrželkou, hořčicí, nasekaným česnekem, bílkem a strouhankou. Směs osolíme a opepříme.
-
2
Z připravené masové směsi vytvarujeme 4 placičky silné asi 4cm. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji 3-4 minuty po každé straně.
-
3
Žemle rozkrojíme a nasucho opečeme. Do každé žemle vložíme placičku spolu s plátkem omytého rajčete a trochou omytého, nakrájeného salátu.
-
4
Ihned podáváme.