Pikantní krůtí hamburgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krůtí maso
  • 60 g Strouhanka
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 ks Rajčata
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 472.1 mg
  • Vláknina 3082.8 mg
  • Vitamín A 3082.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté krůtí maso umeleme a v míse promícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, petrželkou, hořčicí, nasekaným česnekem, bílkem a strouhankou. Směs osolíme a opepříme.

  • 2

    Z připravené masové směsi vytvarujeme 4 placičky silné asi 4cm. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji 3-4 minuty po každé straně.

  • 3

    Žemle rozkrojíme a nasucho opečeme. Do každé žemle vložíme placičku spolu s plátkem omytého rajčete a trochou omytého, nakrájeného salátu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu