Thajská kokosová rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 75 g Kari pasta
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 400 g Rýže jasmínová
  • 400 ml Voda pitná
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Limetka kafrová
  • 1 kávová lžička Limetková kůra
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 495 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 952.9 mg
  • Vláknina 18758 mg
  • Vitamín A 18758 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme oloupanou, nasekanou šalotku spolu s očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Restujeme asi 5 minut. Vmícháme kari pastu a povaříme 1/2 minuty. Přidáme limetkovou kůru, limetkové lístky, část nasekaného koriandru, propláchnutou rýži a lžičku soli. Vše dobře promícháme, zalijeme kokosovým mlékem, 400ml vody a za občasného míchání zvolna povaříme asi 5 minut. Potom přiklopíme pokličkou, snížíme příkon tepla a podusíme 15 minut, aby rýže změkla.

  • 2

    Nakonec do pokrmu vmícháme očištěnou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku.

  • 3

    Při podávání ozdobíme každou porci zbylými lístky korinadru.

  • 4

    Thajská kokosová rýže je vhodnou přílohou k pečeným rybám nebo kuřecímu masu.

Komentáře k receptu