Polévka skopová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Skopová žebra
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 400 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 1300 ml Voda pitná
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1027 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 655.4 mg
  • Vláknina 8682.5 mg
  • Vitamín A 8682.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopová žebra vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme přibližně hodinu. Mezitím uvaříme brambory v půl litru vody a nakrájíme je na plátky.

  • 2

    Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do vývaru. Polévku znovu přivedeme k varu.

  • 3

    Zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a zeleninu s hříbky na něm orestujeme. Přidáme do polévky i s máslem. Dosolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, necháme projít varem a můžeme podávat.

  • 4

    Do talířů vložíme plátky brambor a zalijeme je horkou polévkou.

Komentáře k receptu