Plněné tvarohové nudle - kraple

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 5 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 100 g Strouhanka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 špetka Sůl
  • 3.05 l Voda pitná
  • 30 dkg Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 849 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 365.9 mg
  • Draslík 147.2 mg
  • Vláknina 6010 mg
  • Vitamín A 6010 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 217.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme těsto na nudle. Na vál dáme 30 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme postupně až 0.5 dl vody, 2 špetky soli a zamícháme vidličkou. Těsto dobře pomocí rukou uhněteme na tuhé hladké těsto, které necháme zakryté chvilku odpočinout.

  • 2

    Mezitím si dobře vymícháme nádivku: tvaroh v misce smícháme se 2 žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, hrozinkami a nastrouhanými neoloupanými mandlemi.

  • 3

    Těsto rozválíme na co nejslabší placku. Na ni rozetřeme nádivku a těsto stočíme jako závin. Pak nakrájíme čtverce a kraje k sobě přitiskneme.

  • 4

    Do hrnce s 2-3 litry s osolenou vodou postupně vkládáme "kraple" a pomalu je vaříme přibližně 13-15 minut.

  • 5

    Kraple podáváme horké, posypané opraženou strouhankou, skořicovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu