Salát s těstovinami a tuňákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 200 g Rajčata
  • 425 g Tuňák v oleji
  • 5 g Sůl
  • 80 g Olivy černé
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Paprika červená
  • 300 g Okurka salátová
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 60 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 258.1 mg
  • Draslík 531.9 mg
  • Vláknina 8931.7 mg
  • Vitamín A 8931.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme, propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Smícháme těstoviny, fazolky, papriky a jarní cibulky. Z tuňáka slijeme olej do misky a maso rozmačkáme vidličkou.

  • 3

    Olej z tuňáka, rostlinný olej, ocet, citronovou šťávu, drcený česnek a cukr důkladně protřepeme.

  • 4

    Upravíme těstoviny na velký talíř. Navrch urovnáme kolečka okurky, uvařená nakrájená vejce, osminky rajčat, tuňáka, nakrájené olivy a lístky bazalky a pokapeme zálivkou.

Komentáře k receptu