Vysocký bramborák - fofrovanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 g Křížaly (sušená jablka)
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.25 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 770.9 mg
  • Vláknina 15137.5 mg
  • Vitamín A 15137.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 212.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme. Křížaly /sušená jablka/ omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut, pak je scedíme.

  • 2

    Z nastrouhaných brambor slijeme vodu a dáme je na větší pánev bez omastku. Nasucho za stálého míchání je opékáme do zhoustnutí.

  • 3

    Pánev odstavíme z plotny, přidáme vejce, sůl, křížaly, cukr, zázvor a mléko.

  • 4

    Směs dobře promícháme a dáme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem a směs rozetřeme.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova asi 30 minut. Bramborák pokrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu